Om oss

Om oss på Kortedala Begravningsbyrå

Välkommen till oss på Kortedala Begravningsbyrå. Byrån grundades 1959 och 1998 togs den över av familjen Ekenved som i fyra generationer arrangerat begravningar i Göteborgsområdet.

En begravning har inga givna mallar utan kan utformas precis som du önskar.Vi hjälper dig med allt oavsett om begravningen är stor eller liten. Ett personlig möte är väldig värdefullt för att lära känna dig och förstå vilka behov du och övriga närstående har. Vi lyssnar och vägleder dig så att du känner dig trygg.

Oavsett vilken tro man har och oavsett om ceremonin ska ske i kyrkan, vid havet eller hemma i trädgården kan en begravning göras väldigt personlig. Tillsammans utformar vi begravningen så att den blir som ni önskar.

Vi följer dig hela vägen och med empati, ödmjukhet och stor respekt för varje situation utformar vi ett minnesvärt avsked utifrån både dina och din närståendes önskemål. Vi har nära samarbete med alla våra kyrkor och kapell i vårt upptagningsområden – Kortedala, Utby, Gamlestaden, Kviberg, Bergsjön, Angered, Olofstorp och Partille samt Stor Göteborg med kranskommuner.

Närmast oss hittar ni Allhelgonakyrkan i Kortedala, Utby kyrka, Nylöse kyrka i Gamlestaden, Bergsjöns kyrka, Partille kyrka, Gunnareds kyrka, Angereds kyrka samt Bergums kyrka. Det finns även kapell där det kan hållas både kyrkliga och borgerliga begravningar, på Kvibergs kyrkogård finns t ex St: Olof och S:t Sigfrids kapell. Utöver de nämnda finns många fler.

Välkommen in för att arrangera begravning, när ni behöver hjälp med familjejuridik, eller bara har någon fråga. För den som önskar gör vi också hembesök.

Hitta hit:
Du hittar oss på Kalendervägen 2 nedan för Kalendertorget. Det finns parkeringsplatser precis utanför kontoret. Närmaste spårvagnshållplats är Runstavsgatan som ligger alldeles runt hörnet, någon minuts promenad bort.

Våra medarbetare

Vi finns här för dig

Du kan alltid kontakta oss per telefon, mail eller ett fysiskt möte. Vänligen kontakta någon av oss medarbetare för en fortsatt dialog.

Barn som håller i handen

Våra värdeord

Personliga

Vi ser människan i allt vi gör.

Trygga

Vi följer bästa möjliga begravningssed.

Entreprenöriella

Vi lär av varandra och delar med oss av bra lösningar och idéer.

Hållbara

Vi tar ansvar för vår egen tid här på planeten och i vilket skick vi l

En del av SBF

Vi är en del av SBF

Alla Klarahills begravningsbyråer är auktoriserade och medlemmar av Sveriges begravningsbyråers förbund (SBF). Idag utgör vi cirka 20 procent av SBF. Men vad innebär då själva auktorisationen?

Den som anlitar en auktoriserad begravningsbyrå kan förvänta sig att få en trygg och väl genomförd begravning. Anhöriga som väljer en av våra byråer kan förvänta sig lite mer. Vi är beredda att alltid gå lite längre för att överträffa kundernas förväntningar.

SBF